keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Tulisija


Olemme pitkin talvea pähkäillyt minkä tyyppisen tulisijan taloon haluaisimme. Vahvoilla oli pitkään kevytrakenteinen Nestor Martin sarjan FH 33. Myös Tiilerillä oli muutama miellyttävä vaihtoehto. Olemme nyt kuitenkin päättänyt valita takan Linnatulen mallistosta. Meille tuleva takka on kutakuinkin kuvassa olevaa vastaava.

Pohjakatselmusta odottaessa


Piipahdettiin nopeasti tontilla, samalla kun vietiin pohjakatselmukseen tarvittavia papereita vastaavalle. Tontilla työt näyttivät odottavan pohjakatselmusta. Sepelikasaa lukuun ottamatta, ei muutoksia juurikaan ollut tapahtunut.

maanantai 26. huhtikuuta 2010

Taas tontilla



Kävimme tänään taas tontilla pikaisesti katsomassa töiden edistymistä. Rakennusvalvonnasta oli tänään käyty tekemässä rakennusten maastoon merkinnät. Kaivuutyötkin näyttää edistyvän mukavasti. Perustusten teko pitäisi olla jo viikolla 19. Samalla viikolla saapuu myös autotallitoimitus. Autotallin pystytämme itse.

lauantai 24. huhtikuuta 2010

Tontilla



Kävimme tänään katsomassa tonttia ensimmäisen kaivuupäivän jälkeen. Ero edelliseen visiittiin tontilla oli melkoinen. Silloin lunta oli vielä ainakin parikymmentä senttiä, tämä siis pääsiäisen aikaan. Nyt alkaa taas pitkästä aikaan tuntumaan että homma etenee.
Kuva tontilta raivaustöiden jälkeen syksyllä 2009 ja toinen tältä päivältä.

torstai 22. huhtikuuta 2010

Kuopan kaivuu alkaa

Tästä on hyvä aloittaa blogi rakennusprojektistamme. Paljon on jo tapahtunut, tontti hankittiin kesällä 2009, talopaketti valittiin kesän loppupuolella ja tontin raivaus hoidettiin alku syksystä. Rakennusluvan saimme joulukuussa. Talvi menikin sitten odotellessa lumien sulamista. Tänään saimme kauan odotetun tiedon, että kaivuutyöt on tarkoitus aloittaa tontillamme huomenna.