tiistai 11. toukokuuta 2010

Ja edelleen odotellaan. Vihdoin sain perustusporukalta tiedon, että ovat ensi viikolla tulossa Hyvinkäälle, tosin se milloin työt alkaa meidän tontilla oli edelleen mysteeri. Autotalli toimitus tuli eilen ja käytiin laittamassa pressut puutavaran päälle, sillä tällä menolla voi kestää tovi ennen kuin päästään pystytyspuuhiin.

Kaiken kaikkiaan, ehkä suurin yllätys koko projektin aikana on ollut viestinnän vaikeus. Vaikka kaikki sinänsä sujuu, niin olisi kiva osata varautua asioihin ja suunnitella myös omia aikatauluja etukäteen. Tänään myöskin selvisi että autotallin perustustarjoukseen ei suinkaan sisälly lattiavalua. Olisihan se pitänyt tietää... vai olisiko? Tämäkin toki suurelta osin johtuu omasta tietämättömyydestä ja toisaalta rakennusalalla vallitsevasta kovin erilaisesta viestintäkulttuurista. No, oppia ikä kaikki.

2 kommenttia:

 1. Kiva saada jo kolmaskin Helmitalo-blogi maailmalle. Kun aloitin omaani kirjoittamaan, olin vielä ainoa :) Onnea projektille, teilläpä meinataan tehdä talo tehdä varsin nopeasti, meillä on sama valmistumisajankohta ja perustukset tehtiin jo viime marraskuussa, paketti tuli helmikuussa.

  Valitettavasti tuo viestintä-asia on juuri se, mikä meidän projektissamme on ollut ainoa miinuspuolinen seikka. Eli talotehtaan puolesta ei ole juuri lainkaan viestintää eri työvaiheista ja mitä asiakkaan tulee missäkin vaiheessa tehdä. Ensimmäistä taloaan rakentavalle tämä on hiukan haastavaa lähinnä siksi, että ehtisi väliin omien muutosten kanssa. Kaikkea kun ei ole osannut projektin alussa edes ajatella. Työt ovat kuitenkin hoituneet hienosti ja työn jälki on todella hyvää.

  VastaaPoista
 2. Mukava kuulla että teillä työt ovat sujuneet, toivottavasti sujuvat meilläkin kunhan pääsevät alkuun.
  Olen seurannut suurella mielenkiinnolla teidän projektin edistymistä. Se että valmistumisajankohta on sama herättää jonkin asteista epävarmuutta siitä meidän talo olisi muuttovalmis samaan aikaan. Mutta emme ole vielä heittänyt kirvestä kaivoon...

  Odotellaan ja ihmetellään mitä tuleman pitää :)

  -paula

  VastaaPoista