Tilasimme portaat tarviketoimituksena, joten taas oli tiedossa kohtalainen määrä askartelua ja kummastelua. Portaat saapuivat siististi ovelle kolmessa paketissa. Paketit sisään ja ohjeet käteen :) Porras koostuu kahdesta palasta, ja kokoaminen itsessään oli varsin helppoa kun apuna oli toinen käsipari.
Tämän jälkeen alkoi ihmettely miten portaat saadaan asennettua paikoilleen. Ensimmäiseksi totesimme että ohjeet eivät huomio tilannetta jossa seinät ovat molemmilla sivuilla. Tämä aiheuttaa sen että liitoskohtaan tuleva askelma asennetaan vasta alapalan paikoilleen laiton jälkeen.
Ei muuta kun toimeen, alapala auki, viimeinen askelma pois ja porras takaisin kasaan. helppoa, ennen kuin tuli toteamus että askelmaa ei saa paikoilleen kun porras on kasassa, eli pienen pohdinnan ja muutaman puhelinkeskustelun(valmistajalle) jälkeen totesimme, että liitoskohdan porrastaskua ei ollut avattu reunaan asti, tämä on tosiaan tarpeellista jos aikoo saada tuon askelman takaisin paikoilleen kun porras on kasassa. Ei muuta kun saha käteen ja taltta toiseen, homma etenee. Tai siihen asti kun toteamme että, myös sisäkulmassa on pala jonka kone on unohtanut poistaa. Ei hätää, tämä menee jo rutiinilla, saha ja taltta taas käyttöön.
Asentaminen tuntui alkuun ajatuksena varsin hankalalta, kokonaispainoa portailla on noin 120kg, alapala lienee noin 30kg ja yläpala 90kg. Onneksi käytäntö osoitti muuta, asentaminen sujui mutkitta. Alapala paikoilleen, kiinnitykset seinään, ja viimeinen askelma paikoilleen. Sitten yläpalan kimppuun. Paino ja yläpalan suuri koko aiheuttaa pieniä haasteita, mutta kolmen miehen voimin portaan käsittely sujui yllättävän helposti. Pala paikoilleen ja homma oli muutamia ruuveja vaille valmis. Kerrankin joku menee helpommin kuin oli ajatellut. Ensi kerralla tuokin on jo paljon helpompaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti